Právě si prohlížíte Kurz třetího věku opět nabízí zajímavé přednášky

Kurz třetího věku opět nabízí zajímavé přednášky

Veskrze aktuálním tématem byl v pondělí 17. října za účasti čtyř desítek přítomných posluchačů zahájen podzimní běh letošního Kurzu třetího věku. V úvodní přednášce celého cyklu se Mgr. Tomáš Řepa z Katedry teorie vojenství Fakulty vojenského leadershipu zamyslel nad kořeny současného válečného konfliktu na Ukrajině.

„Budeme rádi, když si z předkládané nabídky vyberete co nejvíc přednášek, které vás budou zajímat,“ uvedl při zahájení kurzu vedoucí Oddělení marketingu Vladimír Šidla, zastupující vedení univerzity.  Kurz třetího věku je určen všem seniorům, kteří se zajímají o otázky  bezpečnosti a obrany státu, vojenství, vojenské vědy a umění. Kromě toho jsou do kurzu zařazovány i přednášky týkající se zdraví a životního stylu seniorů.  Kurz je pořádán formou volně navazujících přednášek, které tvoří logické celky k daným tématům. 

Na programu přednášek se podílejí všechny tři fakulty Univerzity obrany. Z programu vybíráme například témata Topografická orientace v terénu a GPS systém v praxi, Jaderné a radiologické zbraně, charakteristika, ničivé a škodlivé účinky, způsoby jejich možného použití a dále Od šípového jedu k Novičoku či Zdravotnictví: nové objevy a metody léčení nemocí. Přednášky se konají od 17. října každé druhé pondělí od 14 hodin v Klubu Univerzity obrany.

Autor: Viktor Sliva, foto: autor