Kariéra

Výběrová řízení na Ústav zpravodajských studií

V souladu s ustanovením § 77 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), a v souladu s Řádem výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Univerzity obrany vypisuje rektorka – velitelka výběrové na obsazení místa:

Akademický pracovník Oddělení zpravodajských oborů a analýzy

Ústavu zpravodajských studií Univerzity obrany

(99/000000/00/13/099/00/2/2222)

 

Místo je plánováno pro občanského zaměstnance na dobu určitou do 30. 6. 2026 (s možností prodloužení) – rozsah pracovní doby 40 hodin týdně.

Kvalifikační předpoklad – vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu (13).

Jazyková způsobilost v anglickém jazyce podle NATO STANAG 6001 – SLP 2222.

Místo – akademický pracovník.

Platová třída – předpokládaná 12. až 15. podle požadované činnosti, v kontextu skutečně dosaženého akademického titulu, akademicko-vědeckého titulu, vědecké hodnosti a označení docent nebo profesor (dále jen „titul“):

  1. platová třída – Mgr. (RNDr., Ing.);
  2. platová třída – Ph.D. (CSc., Dr.);
  3. platová třída – docent;
  4. platová třída – profesor.

Místo výkonu práce – Brno.

 

Obsah činnosti v kontextu skutečně dosaženého titulu:

  1. PT – vzdělávací činnost při osvojování a upevňování znalostí a dovedností studentů a absolventů vysokých škol – při dosažení odpovídajícímu vysokoškolskému vzdělání v magisterském studijním programu;
  2. PT – vzdělávací a tvůrčí činnost při vyučování studentů a absolventů vysokých škol, vedení cvičení, seminářů, průběžná kontrola studia, poskytování konzultací, popřípadě přednášková činnost a řešení vědeckých, výzkumných a vývojových úkolů nebo další tvůrčí činnosti – v případě dosažení odpovídajícímu vysokoškolskému vzdělání v doktorském studijním programu;
  3. PT – tvůrčí řešení vědeckých, výzkumných a vývojových úkolů nebo tvůrčí aplikace výsledků základního výzkumu a další tvůrčí činnosti spojené s rozvíjením poznávacích a tvořivých schopností studentů a absolventů vysokých škol, organizování a vedení jejich účasti na výzkumu, přednášení a vedení přednášek, provádění expertizních a hodnotících činností a vedení a oponování seminárních, diplomových a vědeckých prací – v případě dosažení titulu docent;
  4. PT – tvůrčí rozvíjení rozhodujících trendů vývoje vědy a výzkumu spojené s aplikací výsledků vědecké, výzkumné a vývojové činnosti ve vzdělávání studentů a absolventů vysokých škol a v přípravě vědeckých pracovníků – v případě dosažení titulu profesor.

Předpokládaný termín obsazení místa – 1. 7. 2024

 

Minimální požadavky na uchazeče

– vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu v oboru bezpečnostních studií nebo mezinárodních vztahů nebo v příbuzném nebo ekvivalent

– absolvování jazykové zkoušky z anglického jazyka podle standardizační dohody NATO STANAG 6001 na úrovni SLP 1111 nebo jiné odpovídající standardizované jazykové zkoušky z anglického jazyka;

Další požadavky na uchazeče:

– občanská a morální bezúhonnost (doloženo čestným prohlášením);

– dobrý zdravotní stav (doloženo čestným prohlášením).

– pedagogické schopnosti.

Podmínkou přijetí na uvedené místo je vydané „Osvědčení fyzické osoby k seznamování se s utajovanými informacemi pro stupeň utajení TAJNÉ“ nebo vyšší (podle zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti) nebo potvrzení úřadu o podání žádosti o vydání příslušného „Osvědčení“. V případě, že uchazeč není držitelem příslušného „Osvědčení“ přiloží k přihlášce souhlas s podáním žádosti o jeho vydání.

 

Uchazeči předloží přihlášky do výběrového řízení do 7. 6. 2024 s přehledem vědecké a publikační činnosti na adresu:

Bc. Eva STAŇKOVÁ  (tel. 973 442 697, Alc. 442 697)

Univerzita obrany

Oddělení personální

Kounicova 65

662 10 Brno

 

Uchazeči, kteří nejsou příslušníky Univerzity obrany (UO), připojí k přihlášce navíc profesní životopis, ověřené opisy dokladů o vzdělání a čestné prohlášení o zdravotním stavu a občanské a morální bezúhonnosti, poučení a čestné prohlášení uchazeče o zaměstnání na UO k § 303 ZP.

Potřebné tiskopisy najdete zde

Místo a čas konání pohovoru v rámci výběrového řízení: Brno, ulice Kounicova 44, Zasedací místnost Ústavu zpravodajských studií, dne 20. 6. 2024 ve 14:00 hod.

 

Vyhlašovatel své rozhodnutí zveřejní ve veřejné části internetových stránek univerzity nejpozději do čtrnácti dnů ode dne, kdy obdržel zprávu komise a současně písemně oznámí všem uchazečům.

Proti porušení řádu může uchazeč písemně podat námitky rektorce – velitelce UO, prostřednictvím vyhlašovatele, nejpozději do sedmi pracovních dnů ode dne zveřejnění rozhodnutí vyhlašovatele ve veřejné části internetových stránek univerzity. Podání námitek má odkladný účinek.

Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Univerzity obrany je vnitřní předpis UO a je zveřejněn na www.unob.cz.

Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Univerzity obrany je vnitřní předpis UO a je zveřejněn na www.unob.cz.

 brig. gen. prof. RNDr. Zuzana Kročová, Ph.D.

rektorka-velitelka UO

Zveřejněno dne 6. května 2024

 

Podle ustanovení § 77 zákona o vysokých školách a v souladu s Řádem výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Univerzity obrany v Brně vypisuje rektorka-velitelka Univerzity obrany výběrové řízení na obsazení míst:

 Asistent (jen ve školách) Oddělení hrozeb a regionů

Ústavu zpravodajských studií Univerzity obrany

(63/000000/00/13/63/05/2/2222) –2 obsazovaná místa

Místo je plánováno pro vojáka z povolání v hodnosti nadporučíka;

Kvalifikační předpoklad – vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu (13);

Jazyková způsobilost v anglickém jazyce podle NATO STANAG 6001 – SLP 2222;

Místo – akademický pracovník;

Služební tarif pro hodnost: nadporučík;

Místo výkonu služby – Brno.

Obsah činnosti:

  • vzdělávací činnost při osvojování a upevňování znalostí a dovedností studentů Univerzity obrany;
  • provádění výuky, vedení cvičení, seminářů, průběžná kontrola studia pod metodickým vedením odborného asistenta, poskytování konzultací;
  • publikační a sebevzdělávací aktivity.

Předpokládaný termín obsazení místa – 1.10.2024.

 

Minimální požadavky na uchazeče:

  • voják z povolání v hodnosti poručík se splněnou nejkratší dobou výsluhy v hodnosti;
  • vysokoškolské magisterské vzdělání z oblasti bezpečnostních studií nebo mezinárodních vztahů nebo v příbuzném nebo ekvivalent;
  • splnění kvalifikačního požadavku – absolvent důstojnického kurzu, nebo účastník probíhajícího důstojnického kurzu (minimálně potvrzená nominace);
  • jazyková způsobilost v anglickém jazyce podle NATO STANAG 6001 – SLP 1111.

Další požadavky na uchazeče:

  • občanská a morální bezúhonnost (doloženo čestným prohlášením);
  • tvůrčí činnost v oboru bezpečnostních studií nebo mezinárodních vztahů, nebo služba v zahraničních operacích, účast na mezinárodních cvičeních;
  • podmínkou přijetí na uvedené místo je vydané „Osvědčení fyzické osoby k seznamování se s utajovanými informacemi pro stupeň utajení „TAJNÉ“ nebo vyšší (podle zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti) nebo potvrzení úřadu o podání žádosti o vydání příslušného „Osvědčení“. V případě, že uchazeč není držitelem příslušného „Osvědčení“ přiloží k přihlášce souhlas s podáním žádosti o jeho vydání.

Podmínkou přijetí je vydání „Poučení k seznamování se s utajovanými informacemi pro stupeň utajení VYHRAZENÉ“ (podle zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti) nebo odevzdání podkladových materiálů nezbytných pro vydání „Oznámení o splnění podmínek pro přístup k utajované informaci stupně utajení VYHRAZENÉ“. V případě, že uchazeč není držitelem příslušného „Oznámení“ přiloží k přihlášce souhlas s ověřením podmínek pro jeho vydání.

Uchazeči předloží přihlášky k výběrovému řízení do 30.4.2024 s přehledem vědecké a publikační činnosti na adresu:

o.z. Ing. Vít MORÁVEK (tel. 973 442 432, Alc. 44 2432)

Univerzita obrany

Oddělení personální

Kounicova 65

662 10 BRNO

Uchazeči, kteří nejsou příslušníky Univerzity obrany (UO), připojí k přihlášce navíc profesní životopis, ověřené opisy dokladů o vzdělání, čestné prohlášení o zdravotním stavu, čestné prohlášení o občanské a morální bezúhonnosti a stanovisko vedoucího organizačního celku k přeložení.

Potřebné tiskopisy najdete zde

Místo a čas konání pohovoru v rámci výběrového řízení: Brno, ulice Kounicova 65 (rektorát), Síň vědecké rady, dne 20. 5. 2024 od 14:00 hod.

Výsledek výběrového řízení bude uchazečům oznámen písemně do vlastních rukou do 14 dnů ode dne konání pohovoru a bude zveřejněn na úřední desce a ve veřejné části internetových stránek UO.

Proti porušení Řádu výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Univerzity obrany může uchazeč podat písemnou námitku rektoru-veliteli UO do 3 dnů ode dne doručení písemného rozhodnutí.

Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Univerzity obrany je vnitřní předpis UO a je zveřejněn na www.unob.cz.

 brig. gen. prof. RNDr. Zuzana Kročová, Ph.D.

rektorka-velitelka UO

Zveřejněno dne 27. března 2024