Právě si prohlížíte Zahájen další ročník Kurzu třetího věku

Zahájen další ročník Kurzu třetího věku

V pondělí 7. října 2024 byl zahájen další ročník Kurzu třetího věku, cyklu volně navazujících přednášek pro zájemce z řad seniorů. Letošní kurz zahájil a účastníky přivítal prorektor pro vzdělávání a záležitosti studentů doc. RNDr. Marek Sedlačík, Ph.D. Úvodní přednášku na téma Umělá inteligence: Úsvit nových dějin přednesl mjr. Ing. Bc. Dušan Trefilík, Ph.D., z Ústavu ochrany proti zbraním hromadného ničení.

Přednášky letošního ročníku se budou jako obvykle konat přibližně v rozmezí dvou týdnů vždy v pondělí od 14:00 na Klubu Univerzity obrany na ulici Šumavská. Stejně jako v předchozích letech není potřeba se do kurzu registrovat a vítáni jsou zájemci nejen z řad seniorů, jimž je kurz primárně určen, ale i z řad široké veřejnosti.

Témata přednášek jsou i pro akademický rok 2024/2025 volena tak, aby průřezově pokrývala všechny oblasti, jimž se věnují jednotlivé součásti Univerzity obrany, a zároveň aby přinášela nové poznatky zejména z bezpečnostní problematiky. Své příspěvky jako každý rok bude prezentovat i Vojenský historický ústav.