Právě si prohlížíte Konference Letectvo 2024

Konference Letectvo 2024

Ve dnech 22. – 23. května pořádá Katedra letectva Fakulty vojenských technologií již tradiční národní odbornou Konferenci LETECTVO 2024. Letošní ročník je tematicky zaměřen na Nové výzvy pro vzdělávání a výcvik leteckého personálu pod záštitou Velitele vzdušných sil generálmajora Petra Čepelky.

Cílem konference je prezentace nových výzev v oblasti vzdělávání a výcviku personálu vzdušných sil v národním i mezinárodním prostředí ve vztahu k současné a budoucí generaci uchazečů o vstup do AČR. Konference je obsahově zaměřena především na následující oblasti: motivace současné a budoucí generace, atraktivita profese či nové výzvy vzhledem k nově zaváděným technologiím.

Tyto aspekty jsou nepřímo spjaty s nově pořizovanou moderní technikou typu F-35 nebo vrtulníky systému H-1, což ve své úvodní řeči vyzdvihnul velitel Vzdušných sil a připomenul i další modernizační projekty typu pozemní PVO SPYDER. Katedra letectva na tyto nové výzvy zareagovala akreditací nového studijního programu Vojenský letový provoz, který svým vystoupením prezentoval garant studijního programu docent Vladimír Smrž.

Konference bude probíhat jako dvoudenní jednání s účastí osob z rezortu MO, AČR, civilních součástí podílejících se na profesionální přípravě odborností letectva a zástupců firem, které dodávají letecké výcvikové systémy pro AČR.

Autor: Ondřej Mach, foto: Viktor Sliva